Zubić

Zubić je preventivni projekt Udruge studenata dentalne medicine pokrenut 2015.godine pod vodstvom prof. dr. sc. Hrvoja Jurića sa Zavoda za dječju dentalnu medicinu i grupom entuzijastičnih studentica, danas doktorica dentalne medicine. 

 

Cilj projekta je podizanje svijesti o važnosti oralnog zdravlja i oralne higijene od djetinjstva. Kroz mnogobrojne radionice u vrtićima i školama skrećemo pozornost na oralnu higijenu kroz smijeh i igru te nastojimo smanjiti strah od doktora dentalne medicine. Koristeći društvene mreže nastojimo educirati javnost o važnosti oralnog zdravlja od djetinjstva. 

 

Na radionicama mogu sudjelovati studenti Stomatološkog fakulteta od prve do šeste godine studija. Studenti u bijelim kutama, s igračkama na kojima s djecom izrađuju zube te im ‘’popravljaju’’ zubni karijes ili „vade“ zub, stavljaju dijete u poziciju roditelja ili stomatologa te tako stvaraju pozitivnu sliku, uklanjajući negativne asocijacije koje su često izvor straha od stomatologa u djece. Koristeći društvene mreže nastojimo educirati javnost o važnosti oralnog zdravlja od djetinjstva.