Studentske sekcije

“Studentske sekcije” je stručni projekt koji okuplja studente svih godina željnih izvannsastavnog učenja određene grane stomatologije. Cilj je da proširimo svoje znanje i jedni druge potičemo u učenju i istraživanju, ali i da upoznamo nove ljude, da se družimo i zabavimo. “Studentske sekcije” se sastoje od osam sekcija i u nastavku možete pročitati opis svake od njih. Osim webinara i radionica koje svaka sekcija organizira tijekom godine, članovi studentskih sekcija sudjeluju u organizaciji našeg najvećeg projekta, “Simpozij studenata dentalne medicina”, dvodnevnog stručnog simpozija na kojem sudjeluje 150 studenata našeg fakulteta i 150 studenata ostalih fakulteta iz regije. 

 

Sve zainteresirane pozivamo da se jave voditelju sekcije i pridruže našem projektu.

 

Također, svaki tjedan ćemo na facebook stranici Studentskih sekcija objaviti koje će se teme obrađivati taj tjedan u obliku webinara, te Vas ovim putem sve pozivamo da nam se pridružite. Ako vas interesira predavanje, javite se voditelju te sekcije barem 15 minuta prije početka predavanja.

SEKCIJA ZA BAZIČNE ZNANOSTI

 

Sekcija za bazične znanosti namijenjena je svima, a odlična je za studente nižih godina koji se žele uključiti u neke izvannastavne aktivnosti na fakultetu. Naravno uvijek su dobrodošli i stariji studenti koji žele svoja iskustva i znanja podijeliti s mlađima.

 

Sekcija je malo drugačija od ostalih jer se ne bazira na određenom dijelu stomatologije. Ne volimo se ograničavati, ali nemojte misliti da se bavimo samo kemijom, histologijom ili farmakologijom. Teme koje obrađujemo uvijek su vezane za stomatologiju i obuhvaćamo sve grane stomatologije, ali teme obrađujemo na način da su pristupačne svim generacijama. Svaki drugi ponedjeljak nađemo se na piću, a sastanke koncipiramo kao kombinaciju predavanja i rasprave na neku temu za koju se svi unaprijed pripremimo. Podružimo se i podijelimo iskustva ili anegdote s nastave, a onda ubacimo i pokoji teambuilding da sve bude zabavnije. Trenutno se, zbog situacije s pandemijom, sastajemo putem webinara, a termine dogovaramo svaki puta kako većini odgovara. Dobrodošli ste neovisno o godini studija, nešto ćete naučiti i upoznati se s ostalim kolegama.

 

Ako se želite priključiti sekciji javite se na Facebook (Sven Gojsović) ili na mail sgojsovic@sfzg.hr

SEKCIJA ZA DJEČJU I PREVENTIVNU DENTALNU MEDICINU

 

Sekcija je namijenjena svima onima koji nisu zaboravili kako je biti dijete, ili još bolje, svima onima koji su još uvijek djeca. Od nove akademske godine sekcija za dječju traži nove članove, a jedini uvjet je gore navedeni. Studenti svih godina su dobrodošli, čak i poželjni, jer naš je moto da „na mladima svijet ostaje“. Nalazimo se jednom u dva tjedna, bilo to na kavi, pivu ili u vidu paintballa kao team building aktivnosti. Osim raznovrsnih stomatoloških tema koje ćemo zajedno proći, u planu su i webinari, radionice i razna predavanja renomiranih stručnjaka za dječju i preventivnu dentalnu medicinu, ali i najvažnije, nova prijateljstva.

 

Za sve informacije možete mi se javiti na mail mmaric@sfzg.hr ili putem Facebooka (Martina Marić)

SEKCIJA ZA RESTAURATIVNU DENTALNU MEDICINU I ENDODONCIJU

 

Sastanci će se održavati svaka dva tjedna, a točan dan odredit ćemo po dogovoru. Obrađivat ćemo teme na zanimljive načine, bilo u obliku prezentacija, bilo u obliku radionica. Ponekad će svoje znanje s nama podijeliti i neki profesori. Naravno, sve želje, prijedloge i zahtjeve pokušat ćemo uvažiti. Budući da restaurativna dentalna medicina i endodoncija obuhvaćaju veći postotak zahvata koje ćemo u ordinaciji svakodnevno raditi, super je saznati nešto izvan nastavnog programa i otkriti svakojake savjete i trikove koji će nam pomoći u radu. Cilj nam je uz dobro društvo naučiti nešto novo, podijeliti svoja znanja s kolegama te steći nova poznanstva i prijateljstva. Zabave nam nikad neće nedostajati. Veselim se budućim druženjima!

 

Ako ste zainteresirani i želite se pridružiti sekciji, javite se na Facebook (Sara Jindra) ili na mail: sjindra@sfzg.hr

SEKCIJA ZA ORTODONCIJU

 

Sekcija je namijenjena svima koje zanima ortodoncija bez obzira imate li ikakvog znanja o njoj. Znamo da je ortodoncija popularna među specijalizacijama, no na faksu ne postoji prilika puno naučiti o njoj. Stoga iskoristite priliku i pridružite se našoj sekciji ukoliko se želite približiti ovoj grani stomatologije, bez obzira na predznanje i na to koja ste godina studija. Sekcije će se održavati svaki drugi tjedan u dogovorenom terminu, prezentirat ćemo zanimljive teme u obliku predavanja, a često nam u goste dolaze i profesori sa svojim prezentacijama.  Pridružite se ukoliko imate želju upoznati nove ljude te proširiti svoje znanje uz dobro društvo i atmosferu.

Ako ste zainteresirani javite mi se na Facebook (Ana-Marija Barun) ili na mail: abarun@sfzg.hr

SEKCIJA ZA ORALNU MEDICINU

 

Premda među studentima kruži priča o oralnoj medicini kao kompliciranoj i teškoj, na sekciji ćemo (pokušati!) razbiti stigmu oralne medicine kao takve. Kako postupiti u ordinaciji kada nam dođe pacijent s neotkrivenom oralnom bolešću, koje su dijagnostičke mogućnosti stomatologa u tom slučaju, što to točno rade naši specijalisti, prikaz rijetkih i zanimljivih slučajeva i postupci s rizičnim pacijentima samo su neke od tema. Uz to, pokušat ćemo dovesti i neke goste predavače, djelatnike s našeg fakulteta.

 

SEKCIJA NIJE NAMIJENJENA SAMO ZA STARIJE STUDENTE!

Dobrodošli su i mlađi čijem ćemo se predznanju prilagođavati.

Javite se na Facebook: Monika Burja ili na mail mburja@sfzg.hr

EDIT: obzirom na situaciju, imat ćemo webinare svaki drugi četvrtak, vrijeme po dogovoru.

SEKCIJA ZA PARODONTOLOGIJU

 

‌Ako te zanimaju gingiva i kost, razne operacije poput GBR-a, SGT-a, inicijalne terapije, novih metoda nadogradnje kosti, plana terapije, novosti u parodontologiji, prikazi slučajeva, implantologija ili radionice tog tipa, ovo je sekcija za tebe. Nalazimo se po dogovoru, gdje i kako nam taj tjedan odgovara. Sastanci su svaka dva tjedna. Trudimo se osim upoznati međusobno i družiti jer dijelimo strast prema istom području, osobito povezati s profesorima na istom Zavodu. Otvoreni smo za sve prijedloge i nebitno koja ste godina. Uvijek ćemo prilagoditi sastanke tako da budu koristi svakom članu, lijepo se družiti s mlađim kolegama i biti prvi koji ih uvodi u ovakvo područje. Učimo biti budućni mladi i kvalitetni doktori. Možete doći na par sastanaka i provjeriti je li Paro sekcija ono što vi tražite

 

‌Možete mi se javiti na mail: pcipric@sfzg.hr ili me potražiti na bilo kojoj društvenoj mreži (Pavica Ciprić)!

SEKCIJA ZA ORALNU KIRURGIJU

 

Sastanci će se održavati utorkom u 19:00, ali se, naravno, po dogovoru možemo prilagoditi novim članovima koji su uvijek dobrodošli. Bavimo se temama povezanim sa oralno kirurškim zahvatima. Obrađivat ćemo sve teme za koje pokažete interes, pa čak i one koje se ne obrađuju na faksu. Naravno, uvijek uz druženje i opuštenu atmosferu.

 

Ukoliko ste zainteresirani, možete mi se javiti na Facebook (Filipa Špehar) ili na mail fspehar@sfzg.hr

SEKCIJA ZA PROTETIKU

Sekcija za protetiku je namijenjena svima, a obuhvaća fiksnu i mobilnu protetiku. Predavanja smo podijelili na dvije skupine: “osnove fiksne protetike” na kojima prolazimo svaki korak u izradi fiksnoprotetskog rada; i “sve ostalo” na kojima ćemo prolaziti aktualne teme iz svijeta protetike i sve ono što se ne uči na fakultetu. U planu je i dogovoriti neka predavanja s profesorima i organizirati niz radionica, ako nam situacija s Covid pandemijom to bude dopuštala.

 

Na svakom sastanku je obavezna kava, čaj ili pivo, ovisno tko šta preferira.

 

Ako ste zainteresirani pridružiti se sekcijama ili bar vidjeti kakve su, možete mi se javiti preko Facebook-a (Ana Marija Miličević) ili na mail: amilicev2@sfzg.hr