Studentske sekcije

“Studentske sekcije” je stručni projekt koji okuplja studente svih godina željnih izvannsastavnog učenja određene grane stomatologije. Cilj je da proširimo svoje znanje i jedni druge potičemo u učenju i istraživanju, ali i da upoznamo nove ljude, da se družimo i zabavimo. “Studentske sekcije” se sastoje od osam sekcija i u nastavku možete pročitati opis svake od njih. Osim webinara i radionica koje svaka sekcija organizira tijekom godine, članovi studentskih sekcija sudjeluju u organizaciji našeg najvećeg projekta, “Simpozij studenata dentalne medicina”, dvodnevnog stručnog simpozija na kojem sudjeluje 150 studenata našeg fakulteta i 150 studenata ostalih fakulteta iz regije.

 

Sve zainteresirane pozivamo da se jave voditelju sekcije i pridruže našem projektu.

 

Od ove akademske godine naše redovite sastanke nastojimo vratiti uživo u ugodnu atmosferu nekog od zagrebačkih kafića.

SEKCIJA ZA BAZIČNE ZNANOSTI

 

Sekcija za bazične znanosti namijenjena je svima, a odlična je za studente nižih godina koji se žele uključiti u neke izvannastavne aktivnosti na fakultetu. Naravno uvijek su dobrodošli i stariji studenti koji žele svoja iskustva i znanja podijeliti s mlađima.

Sekcija je malo drugačija od ostalih jer se ne bazira na određenom dijelu stomatologije. Ne volimo se ograničavati, ali nemojte misliti da se bavimo samo kemijom, histologijom ili farmakologijom. Teme koje obrađujemo uvijek su vezane za stomatologiju i obuhvaćamo sve grane stomatologije, ali teme obrađujemo na način da su pristupačne svim generacijama. Naše sastanku uglavnom održavamo u kafiću, a koncipiramo ih kao kombinaciju predavanja i rasprave na neku temu za koju se svi unaprijed pripremimo. Podružimo se i podijelimo iskustva ili anegdote s nastave, a onda ubacimo i pokoji teambuilding da sve bude zabavnije. Dobrodošli ste neovisno o godini studija, nešto ćete naučiti i upoznati se s ostalim kolegama.

Ako se želite priključiti sekciji javite se voditelju (Sven Gojsović) na e-mail sgojsovic@sfzg.hr

SEKCIJA ZA DJEČJU I PREVENTIVNU DENTALNU MEDICINU

 

Sekcija je namijenjena svima onima koji nisu zaboravili kako je biti dijete, ili još bolje, svima onima koji su još uvijek djeca. Od nove akademske godine sekcija za dječju traži nove članove, a jedini uvjet je gore navedeni. Studenti svih godina su dobrodošli, čak i poželjni, jer naš je moto da „na mladima svijet ostaje“. Nalazimo se po dogovoru, bilo to na kavi, kolačima, pivi, ma tko što voli. Osim raznovrsnih stomatoloških tema koje ćemo zajedno proći, u planu su i webinari, radionice i razna predavanja renomiranih stručnjaka za dječju i preventivnu dentalnu medicinu, ali i najvažnije, nova prijateljstva.

Za sve informcije možete mi se javiti voditeljici (Martina Marić) na e-mail: mmaric@sfzg.hr

SEKCIJA ZA RESTAURATIVNU DENTALNU MEDICINU I ENDODONCIJU

 

Sastanci će se održavati svaka dva tjedna, a točan dan odredit ćemo po dogovoru. Obrađivat ćemo teme na zanimljive načine, bilo u obliku prezentacija, bilo u obliku radionica. Ponekad će svoje znanje s nama podijeliti i neki profesori. Naravno, sve želje, prijedloge i zahtjeve pokušat ćemo uvažiti. Budući da restaurativna dentalna medicina i endodoncija obuhvaćaju veći postotak zahvata koje ćemo u ordinaciji svakodnevno raditi, super je saznati nešto izvan nastavnog programa i otkriti svakojake savjete i trikove koji će nam pomoći u radu. Cilj nam je uz dobro društvo naučiti nešto novo, podijeliti svoja znanja s kolegama te steći nova poznanstva i prijateljstva. Zabave nam nikad neće nedostajati. Veselim se budućim druženjima!

Ako ste zainteresirani i želite se pridružiti sekciji, javite se na facebook (Sara Jindra) ili na e-mail: sjindra@sfzg.com

SEKCIJA ZA ORTODONCIJU

 

S

Sekcija je namijenjena svima koje zanima ortodoncija bez obzira imate li ikakvog znanja o njoj. Znamo da je ortodoncija popularna među specijalizacijama, no na faksu ne postoji prilika puno naučiti o njoj. Stoga iskoristite priliku i pridružite se našoj sekciji ukoliko se želite približiti ovoj grani stomatologije, bez obzira na predznanje i na to koja ste godina studija. Sekcije će se održavati svaki drugi tjedan u dogovorenom terminu, prezentirat ćemo zanimljive teme u obliku predavanja, a često nam u goste dolaze i profesori sa svojim prezentacijama. Pridružite se ukoliko imate želju upoznati nove ljude te proširiti svoje znanje uz dobro društvo i atmosferu.

Ako ste zainteresirani javite se voditeljici (Ana-Marija Barun) na e-mail: anamarijabarun0@gmail.com

SEKCIJA ZA ORALNU MEDICINU

 

Premda među studentima kruži priča o oralnoj medicini kao kompliciranoj i teškoj, na sekciji ćemo (pokušati!) razbiti stigmu oralne medicine kao takve. Kako postupiti u ordinaciji kada nam dođe pacijent s neotkrivenom oralnom bolešću, koje su dijagnostičke mogućnosti stomatologa u tom slučaju, što to točno rade naši specijalisti, prikaz rijetkih i zanimljivih slučajeva i postupci s rizičnim pacijentima samo su neke od tema. Uz to, pokušat ćemo dovesti i neke goste predavače, djelatnike s našeg fakulteta.

 

SEKCIJA NIJE NAMIJENJENA SAMO ZA STARIJE STUDENTE!

Dobrodošli su i mlađi čijem ćemo se predznanju prilagođavati.

Javite se na Facebook: Monika Burja ili na mail mburja@sfzg.hr

EDIT: obzirom na situaciju, imat ćemo webinare svaki drugi četvrtak, vrijeme po dogovoru.

SEKCIJA ZA PARODONTOLOGIJU

 

‌Ako te zanimaju gingiva i kost, razne operacije poput GBR-a, SGT-a, inicijalne terapije, novih metoda nadogradnje kosti, plana terapije, novosti u parodontologiji, prikazi slučajeva, implantologija ili radionice tog tipa, ovo je sekcija za tebe. Nalazimo se po dogovoru, gdje i kako nam taj tjedan odgovara. Sastanci su svaka dva tjedna. Trudimo se osim upoznati međusobno i družiti jer dijelimo strast prema istom području, osobito povezati s profesorima na istom Zavodu. Otvoreni smo za sve prijedloge i nebitno koja ste godina. Uvijek ćemo prilagoditi sastanke tako da budu koristi svakom članu, lijepo se družiti s mlađim kolegama i biti prvi koji ih uvodi u ovakvo područje. Učimo biti budućni mladi i kvalitetni doktori. Možete doći na par sastanaka i provjeriti je li Paro sekcija ono što vi tražite

 

‌Možete mi se javiti na mail: pcipric@sfzg.hr ili me potražiti na bilo kojoj društvenoj mreži (Pavica Ciprić)!

SEKCIJA ZA ORALNU KIRURGIJU

 

Ako si osoba koju zaintrigiraju već samo izgovorene riječi poput: „surgery, scalpel, forceps, pean…“, na pravom si mjestu. Naime, naša sekcija obrađuje teme koje nećeš čuti na faksu (i one koje ćeš čuti ako želiš dignuti znanje na viši nivo) te nastojimo biti u „koraku“ s novitetima koje nam ova nevjerojatna rapidno progresivna tehnološka era pruža. Sastanke trenutno održavamo online, zbog situacije vezane uz COVID – 19, utorkom u 19 sati – iako se prilagođavamo po potrebi većine. Teme koje najviše obrađujemo su vezane uz oralno – kirurške zahvate, ali i nove teme koje zainteresiraju bilo kojeg člana – su uvijek dobrodošle! Opuštena atmosfera je sastavni dio svakog meetinga, jer tko uopće voli ukočeno predavanje utorkom navečer?! 😊

Ukoliko ste zainteresirani, možete mi se javiti na facebook (Filipa Spehar) ili na mail fspehar@sfzg.hr

SEKCIJA ZA PROTETIKU

Sekcija za protetiku je namijenjena svima, a obuhvaća fiksnu i mobilnu protetiku. Predavanja smo podijelili na dvije skupine: “osnove fiksne protetike” na kojima prolazimo svaki korak u izradi fiksnoprotetskog rada; i “sve ostalo” na kojima ćemo prolaziti aktualne teme iz svijeta protetike i sve ono što se ne uči na fakultetu. U planu je i dogovoriti neka predavanja s profesorima i organizirati niz radionica, ako nam situacija s Covid pandemijom to bude dopuštala.

 

Na svakom sastanku je obavezna kava, čaj ili pivo, ovisno tko šta preferira.

 

Ako ste zainteresirani pridružiti se sekcijama ili bar vidjeti kakve su, možete mi se javiti preko Facebook-a (Ana Marija Miličević) ili na mail: amilicev2@sfzg.hr